Exklusivt: Skitgod Mojispresso™

Sommarens bästa kaffedrink?


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Mitt recept för Mojispresso™ har jag suttit och hållit inne på ett recept ett tag. Jag har testat av den på nära och kära för att känna av reaktionen, och sedan invänta den rätta tiden att lansera den, vilket är samband med en ny After Work i Malmö, FikAW, där den kommer serveras och introduceras för världen 13/4.

Mojispresso™ (Mojito + Espresso) är en riktigt fräsch kaffedrink för sommaren 2018, som är ett måste att pröva.

Vad du behöver

  • Espresso (enkel eller dubbel, upp till dig beroende på styrka)
  • Schweppes Mojito-mixer (cirka 25cl)
  • Is, stora kuber
  • Myntablad (frivilligt, för garnityr)

Så gör du

  1. Gör en espresso
  2. Häll i is i ett glas
  3. Häll långsamt upp Mojito-mixer i samma glas
  4. Häll långsamt espresson ovanpå, och ev. myntablad för garnityr
  5. Titta på din fina Mojispresso™ och ta en selfie med den, och tagga #mojispresso och #skitgott
  6. Rör om och smaka av.

Grattis, nu har du en Mojispresso™ framför dig!

Gillade du receptet eller har du tips på andra kafferecept jag bör experimentera med? Kommentera nedan!

Inlägget publicerat för 4 år sedan.



Kommentarer

Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Burgarnatten Falafelfestivalen International Falafel Award FikAW