Topp 5 kaffebarer i Malmö

För kaffet är livets dryck


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Är man stereotypiskt svensk – då gillar man kaffe. Men bara för vi här i Sverige nästan får vårt kaffe på den nivån att vi kan ta det intravenöst, betyder det inte man bör utsätta sig för dricka rävgift. Jag har sammanställt min topplista var jag går när kroppen min trenger potet kaffe, och inget annat.

Observera: Denna listan är inte ristad i sten, och kan komma att uppdateras med tiden.
 

Solde Kaffebar

Gillar du verkligen kaffe, då går du hit. Troligtvis Malmös bästa kaffebar. Hit går du inte för att sitta och småsörpla på en kopp medan du går igenom mailen en halvdag, hit går du för att avnjuta en god cappuccino, och sen en till. Och sen kanske plockar dig en påse av deras egenrostade kaffe med hem.

Läs recension
 

Lilla Kafferosteriet

En kaffebar där du kan sitta hela dagen och njuta av kaffe, antingen inomhus eller utomhus. Med en bred variation av kaffe och lite gott att få till, i en mysig och charmig lokal där en underbar kaffedoft möter dig så fort du hinner öppna entrédörren. Leta efter det gula huset vid Baltzargatan, så vet du att du hamnat rätt.
 

Kaffebaren på möllan

En liten bit från innerstan vid myllret av Möllevångstorget finner du Kaffebaren på Möllan. Med intressanta lite annorlunda saker på sin meny, så kan du vara säker att du även kan få prova något nytt medan du besöker kaffebaren.
 

Noir Kaffekultur

Är du precis vid Lilla Torg och känner att du måste lösa din kaffefix, då är Noir Kaffekultur ett bra ställe. Ett mysigt litet café, men betona litet. Får du väl en plats vid ett bord, passa på och sitt där hela dagen i deras mysiga miljö. Men ta inte med hela släkten dit för en caffe latte, de får helt enkelt inte sittplats!
 

Djäkne Kaffebar

Gott kaffe, en ljus lokal och tyst miljö som är perfekt för den pendlande som vill få lite gjort samtidigt som sörplande av kaffe är ett krav. Här hittar du även kaffe- och kaffetillbehör att köpa med dig hem när du själv vill leka barista med Chemex.
 

Bonustips!

The Kitchen Lab

The Kitchen Lab är ingen kaffebar, men däremot kan du få dig en schysst kopp kaffe oavsett. I vad som tidigare var butiken som hette Te & Kaffehuset har nu en köksbutik flyttat in, men behållt konceptet av att servera kaffe. Och är det en glad italienare bakom spakarna, så vet du det är kaffeexperten Roberto. Hälsa då hej från Pierre på Skitgott!

Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award