Topp 5 italienska restauranger i Malmö

Pasta och pizza betyder väl kärlek?


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Vägen till kärlek är genom maten, och framförallt italiensk sådan. Italiensk mat lagad med kärlek är det få saker som slår, och på krogarnas listade nedan lämnas ingenting åt slumpen. Här är det hantverksmässig mat i härliga italienska kombinationer som kan få vem som helst på glatt humör. Buon appetito!

Observera: Denna listan är inte ristad i sten, och kan komma att uppdateras med tiden.

Papi

På Malmö Saluhall finner du den lilla restaurangen med stort hjärta. Här kan du hitta kreativa specialare som får en att bli varm, glad och belåten. Vad sägs om till exempel porcinifylld ravioli tillsammans med syltad citron och friterad kål? Väl värt ett besök om du är sugen på italiensk mat med nytänk.

Läs recension

Di Penco

Till synes ett väldigt udda litet ställe att hitta bra mat på, i en liten källare ner nära operahuset. Men i samma veva likväl autentiskt och med köer som ofta ringlar sig likväl så. Hos Di Penco finner du italienska rätter gjord med färsk handgjord pasta dagligen och med ett uns av kärlek.  

Via Napoli

Säg napolitansk pizza – och många i Malmö tänker direkt: Via Napoli! Med lokal belägen vid Ribersborg, skapar man pizza i sin vedugn på italienskt vis, tillsammans med en stor portion passion. Går du till Via Napoli, så får du utan tvekan känslan av italiensk kvarterskrog. Mysigt!

Mastio

På Limhamn, på ön, finner du Sandra Mastios pizzarestaurang Mastio. Här hittar du fantastisk pizza på ärliga råvaror, oavsett om du ger dig på klassikern Margherita, som de döpt om till Maggan, eller någon av deras kreativa varianter de för stunden har på menyn oavsett om det är pizza eller dessert, gärna med ett glas vin.

Läs recension

Epicuré

På Gustav Adolfs Torg finner du den italienska restaurangen Epicuré där du både kan välja mellan en bra meny av italienska rätter, men även få dig något gott passande vin till. Även ett perfekt lunchställe när sug efter italiensk mat faller på.

Inlägget publicerat för 6 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award