Jag klarade det! Nu ska det bara bli officiellt…

40 krogar, 6 timmar 24 minuter


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Efter mycket planering var det dags för världsrekordsförsöket att försöka hinna äta på 40 restauranger under 7 timmar. 16.00 drog det igång på Mitt i Möllan med 2 vittnen, journalist och videoreporter från Sydsvenskan och en hunger på mat.

22.24 (Total tid: 6 timmar, 24 minuter)  tog jag mitt sista restaurangbesök på In The Pink med två nya vittnen samt ena första som hakade på resterande tid, två vänner som hakade på under resan samt med gänget från Sydsvenskan. och firade med ett glas vin och en Kaffe Tonic på In The Pink.

Nedan har jag bäddat in Sydsvenskans livereportage som sändes under större delen av kvällen (cirka 5 timmar), när de följde med mig på matresan genom Malmö.

Vad händer nu?

Nu ska det gås igenom av Guinness World Records, för att isåfall bli officiellt erkänt av dem. Det vore ett väldigt kul erkännande att få på kökshyllan! Förutom det så kommer bilder på maten och korta intryck om varje rätt i separat inlägg här på bloggen.

Tack!

Till Emelie Wilander samt Taste Events för stöd och hjälp, vittnena Jens, Ebba, Ericka och Hanna som ställt upp att se till att göra detta rekord korrekt övervakat, Elinor Strand och Bengt Arvidson på Sydvenskan, Zoe för ditt dokumenterande, Martin för skålandet vid målsnöret och Johan och Jonathan som lånat ut utrustning till mig i sista minuten samt till alla som stöttat och hejat på mig under resan. Tack!

Inlägget publicerat för 7 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award