Ikväll är det dags – Matrekord

Let’s eat


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Ikväll 27/10 smäller det. För en månad sedan satt jag på en söndag förmiddag och kollade vilka restauranger som skulle deltaga på Matnatten i Malmö idag. Matnatten är ett matevent på kvällen där man går runt mellan olika restauranger och äter smakprov av en rätt, därefter går vidare till nästa restaurang.

Döm till min förvåning när det inte bara var en rutt denna gång, utan 4. Med andra ord, 40 restauranger.

Jag började fundera kring om detta ens var möjligt. När jag väl intalat mig denna galenskap att det kanske ska gå med lite vilja, tur och planering så stod jag i duschen och funderade – finns det ett världsrekord för detta? – Det gjorde det inte. Så jag skickade in en ansökan.

Var Guinness rekordbok målet?

Nej! Målet var (och är) att hinna prova maten från alla restauranger, och skriva om det här på Skitgott.se vilket fortfarande är planen. Jag kommer därför ta bilder på all mat och äta tillräckligt för att kunna ge en tolkning av upplevelsen. Men när man väl gör ett helhjärtat försök, varför ändå inte försöka sätta ett officiellt rekord om man ändå är igång?

Om jag skulle komma hem idag och inte hinner med 40, så är det inte rekordet i sig som gör mig besviken. Utan att jag har missat någon restaurangs smakupplevelse – kanske någon som förändrar mitt sätt att se på mat (vilket hänt tidigare gånger). Det är maten som är viktigt för mig, inte rekordet.

Hinder

Det har funnits många hinder under planeringen som har påverkat vilken rutt som är bäst att ta på grund av restaurangers öppettider under kvällen. Detta kommer tyvärr äta tid i onödan för mig, tid jag behöver varenda minut för att hinna. Dessutom ovanpå det har färdsätt fått gå bort rent av logistiska skäl. Bil, cykel och andra alternativ var några som låg i planen i början. Nu siktar jag primärt på gångtrafik, vilket kommer ta enormt mycket mer tid.

Jag är perfektionist i mångt och mycket, och det gör att den perfekta rutten kanske inte ens existerar. Men det största hindret jag ser just nu är specifika restaurangers öppettider vilket gör jag måste avvika från en annans ”rak” rutt.

Kan jag se detta någonstans?

Sydsvenskan livestreamar på Facebook och Sydsvenskan.se mellan 15.50-18.30 och sedan paus fram till 21 som det kör igång igen. Jag kommer sedan lägga upp innehåll i efterhand.

Fotnot till haters / Tack!

Det tog inte lång tid innan näthatet ramlade in på diverse håll.
Livet är till för att levas och ha kul, istället för att kommentera varför jag inte borde göra detta och bryta Jantelagen, så säger jag bara: varför inte?

Och till alla som skickat lyckönskningar, tack! Ni är guld värda. Och jag vill speciellt rikta ett stort tack till Emelie Wilander på Taste Events för all hjälp!

Inlägget publicerat för 7 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award