Så får du bort papperssmaken i kaffe

Med ett busenkelt trick


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Smaken av papper i sitt kaffe är ingen vidare gott, det kan vi nog alla hålla med om. Därför möts du ofta i dagligvaruhandeln med  valet av oblekta (bruna) eller blekta (vita) kaffefilter, varav det senare är syrebehandlat för att reducera smaken av detta.

Har du eller butiken dock endast oblekta filter – misströsta inte, det går att förbättra din kaffeupplevelse med ett busenkelt trick innan du börjar brygga din varma kopp med kaffe. Vad du behöver är inget mindre än… vatten!

Så gör du

  1. Fukta ditt kaffefilter med vatten
  2. Placera kaffefiltret i din bryggare, måtta upp, och påbörja bryggningen
  3. Njut av ditt, nu mindre träiga, kaffe!

Inlägget publicerat för 4 år sedan.



Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award