Kaffe Tonic

Tonic, espresso och is


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Sommaren 2016 svängde jag förbi Koppi på studiebesök. Väl där beställde jag mig en Cappucino, men samtidigt noterade jag något som kom ut i E-kolvar, vadan detta kaffe-experiment? Det visade sig inte vara något mindre än Kaffe Tonic.

Kaffe Tonic är en kall dryck där du antingen kör koncentrat från detta tidigare recept, eller helt enkelt brygger dig en espresso (eller dubbel espresso, det kör jag). När du dricker den upplever du först en söt ton som sen övergår i lite beska, men samtidigt med fräschör mot slutet. Helt enkelt på grund av kininets smak blandat med kaffens naturliga arom. Det är ett måste att pröva!

Vad du behöver

  • Koncentrat från kallbryggt kaffe eller espresso (enkel eller dubbel, upp till dig)
  • Tonic-vatten (cirka 25cl)
  • Is, stora kuber
Kaffe Tonic Ingredienser

Så gör du

  1. Gör kaffe, antingen espresso eller använder dig av koncentrat från kallbryggt. Kallbryggd mängd: Ca 6-8cl.
  2. Häll i is i ett glas
  3. Häll långsamt upp Tonic Water i samma glas
  4. Häll på kaffet ovanpå.
  5. Rör om och smaka av.

Sedär, nu har du gjort en Kaffe Tonic!

Gillade du receptet eller har du tips på andra kafferecept jag bör experimentera med? Kommentera nedan!

Inlägget publicerat för 7 år sedan.



Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award