Flankstek med chimichurri och rostad potatis


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Ingredienser (1 portion):

  • Ca 150g flankstek
  • Salt och peppar
  • Smör
  • Olivolja/rapsolja
  • Chimichurri (recept här)
  • Små potatis
  • Flingsalt
  • Ev. rosmarin

Så gör du:

  1. Förbered din chimichurri så den är redo tills servering. Orkar du inte förbereda egen finns det i utvalda större matbutiker, men det går på ett bums att göra själv
  2. Rosta dina potatisar med olja i ugnen tills klara och fått en gyllene färg på cirka 200 grader. Höj temperaturen till max på slutet för extra krispig yta, se bara till att håll koll på rackarna! Krydda gärna med rosmarin.
  3. Stek din flankstek i en panna på hög värme med smör och olja till önskad yta och temperatur. Använd kött-termometer om osäker på stekningen.
  4. Låt köttet vila en stund innan du skär upp, gärna ca 5 minuter. Dela det i cirka 2 cm fina skivor och tänk på att dela mot fibrernas riktning!
  5. Lassa upp på en tallrik med havssalt på flanksteken och de rostade potatisarna. Avsluta med chimichurri över härligheterna!

Inlägget publicerat för 3 veckor sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award