Chimichurri

Syrligt, fräscht, kryddigt och enkelt


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Chimichurri är så otroligt enkelt att göra, och är helt underbart att slänga på en saftig bit flankstek eller fisk med sina pigga syrliga, fräscha och kryddiga smaker.

Ingredienser (1 portion):

  • 1 schalottenlök
  • hel liten chili eller halv stor chili (eller efter egen preferens)
  • 1 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • halv citron
  • Flingsalt

Så gör du:

  1. Finhacka vitlök, schalottenlök, chili och persilja i en skål
  2. Pressa över citronjuice och dra i rikligt med olivolja (det suger åt sig duktigt av olja!)
  3. Blanda ingredienserna och smaka av med havssalt
  4. Njut!

 

Inlägget publicerat för 3 veckor sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award