Iskaffe, islatte eller Ispresso. Kalla det vad du vill, men här är mitt recept på iskaffe. En dryck som varit en personlig favorit i många år, speciellt på varma dagar och på morgonen när man behöver något uppiggande och som får en vakna till, bara av kylan i sig.
Vad du behöver
- Espresso (Dubbel rekommenderas)
- Mjölk
- Is, stora kuber
- Rörsocker eller kaffesirap (Vanilj rekommenderas)
Så gör du
- Gör en espresso
- Om rörsocker, häll i (en tesked rekommenderas), blanda med espresson så den löses upp.
- Häll i kall mjölk
- Släng i isbitarna
- Om du valt ha sirap istället för rörsocker, blanda i
- Rör om och smaka av.
Ordningen är mycket viktig. På instagram kan man ofta se espresson i sist. Jag tycker denna ordning är lite galen då espresson då smälter isen i onödan vilket gör den i sin tur vattnig. Bäst är även mjölk innan isen då den ger en medium-temperatur för isen att smälta i. Kör du rörsocker är det viktigt ha den med espresson först, så den i sin tur löses upp av värmen vilket är svårt med kyla.
Gillade du receptet eller har några tankar? Skriv gärna nedan.
Inlägget publicerat för 7 år sedan.