What’s Cookin’ 2019

Panelsamtal och middag med Restaurangvärlden


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Nytt år, ny What’s Cookin’. En kväll bestående av panelsamtal med några av restaurangscenens främsta krögare samtidigt som det står på menyn att avnjutas en repertoar av god mat. Bakom kvällen i sig står Restaurangvärlden, en del av Bergkvist Publising, samt Unilever.

Denna gång, den 9 september, höll What’s Cookin’ till på malmöfavoriten Saltimporten Canteen där maten i sig tillagades av bland annat Ludvig Tjörnemo och Kasper Kleihls från Svenska Kocklandslaget.

Några som fick komma till tals under paneldebatten med Per Bergkvist som värd var Titti Qvarnström, (Folk Mat och Möten), Erik Andersson (Restaurang Spill), Ola Rudin & Sebastian Persson, (Saltimporten), Søren Ledet (Geranium), Daniel Müllern (Unilever, Finalist i Årets Kock 2019), Katherine Bont (Noma) samt Joakim Almqvist (Punk Royale).

Det jag framförallt tycker är så härligt med What’s Cookin’ är att det blir en smältdegel av matmänniskor som kockar, skribenter och entreprenörer på en och samma plats. Något som inte bara leder till gott sällskap men intressanta diskussioner vid bordet.

Stort tack till Bergkvist Publishing och Unilever för en trevlig kväll!

Bilder

Kvällens meny
Per Bergqvist presenterar kvällens agenda
Förberedelse inför kvällens första rätt
Kräfta – tomat – fänkål
Lammlägg – rödbeta – rotselleri
Joakim Almqvist från Punk Royale pratar högt och lågt kring kroglivet
Fokus i köket
Getost – hjortron – nötter
Kvällens sista rätt i noga förberedelse
Grillad kaka – blåbär – mjölk

Inlägget publicerat för 5 år sedan.Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award