För fjärde året kör Thomas Sjögren sin popup-middag på Hampholmen, bara en kort båttur från Smögen. Det var även exakt så vi, ett gäng matskribenter, blev upphämtade när vi fick möjligheten att uppleva nämnd matupplevelse i Västkusten tillsammans med Turistrådet Västsverige. Något som skulle komma att bli en kavalkad av mat i form av en 18-rätters meny med fokus på lokala råvaror som bland annat fisk och skaldjur.
Omgivning och förberedelser
Väl på plats ute på Hampholmen väntade Thomas välkomnande med sin personal för att ta emot oss och ett 20-tal andra gäster för kvällens sittning i vacker solnedgång över skäret med bubbel i handen.
Maten
Kvällen bjöd som ovan nämnt på en 18-rätters middag med stort fokus på lokala råvaror, och framförallt fisk och skaldjur.
Det är ingen förvåning att Thomas Sjögren dessutom har vinst i Årets Kock i bagaget, det speglas i alla serveringar under kvällen. Varje rätt lika smakfull som lekfullt och vacker presenterad, och med intressanta väl sammansatta smakkombinationer och texturer som passar så väl till dryck som helhetsupplevelsen, bland annat miljön.
Låt oss hugga in – i bilderna då förstås. För maten, den är tyvärr uppäten!
Tack för denna gång!
Stort tack till Thomas Sjögren för en helt fantastisk matupplevelse i skäret. Inte bara en matupplevelse, en orkestrerad helhetsupplevelse som man sent kommer till att glömma med inslag av fantastisk natur, mat, dryck och sällskap. Även ett stort tack till Turistrådet Västsverige som gjorde denna resan möjlig.
Inlägget publicerat för 5 år sedan.