TakeOver tar över MJ’S

Kvinnliga kocknätverket på turné


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Den 15’e april tog det kvinnliga kocknätverket TakeOver över köket på MJ’S för att laga en inspirerande och välsmakande middag. Gästerna för kvällen var inbjudna sådana från restauranggrossisten Martin & Servera, som är sponsor till nätverket.

Jag hade turen att inte bara få fina bilder till min kommande bok Malmöstronomy, utan även få en plats under kvällen som gäst. Tack Martin & Servera för det, och tack till TakeOver och alla kockar under kvällen för en fantastiskt välsmakande middag!

I köket för kvällen fann man följande kvinnliga kockar:
Linn Söderström, Lisa Lönner Pulkkinen, Frida Nilsson, Titti Qvarnström, Agnes Andersson, Katja Nyqvist, Agnes Fällman, Julia Hansson, Nicolina Karlsson och Emelie Stamming.

Under kvällen hade var kock fått ta fram sin egen rätt som landade på menyn för kvällen, tillsammans med passande dryck som ackompanjemang. Bilder på maten finner du nedan.

Video

Snacks

Vit sparris – citroncrème – riven bottarga (Nicolina Karlsson)
Rädisor – ramslöksfärskost – boquerone – ramslökskapris – rågkrisp (Julia Hansson)
Fröknäcke – syrad gurka – rom – torkad bronsfänkål (Emelie Stamming)

Maten

Makrill – ostronmajonnäs – isad gurka – pepparrot – rostat bovete (Agnes Andersson)
Kryddig kåltaco – smörad krabba – forellrom – bakade solrosfrön – ramslök (Katja Nyqvist)
Svamp från Hällestad – kyndel – svart tryffel – äggula (Frida Nilsson)
Rostad lökbuljong – dashi – rökt smetana – sotad biff – grön olja på libbsticka (Agnes Fällman)
Rökt ostfondue – sticks av rädisa – Lisas cornichon & syltlök (Lisa Lönner Pulkkinen)
Gräddfilspannacotta – rabarber – karamell (Titti Qvarnström)
Havrekaka – vit choklad – ros – morellkörsbär (Linn Söderström)

I köket

Inlägget publicerat för 7 månader sedan.



Kommentarer

Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Burgarnatten Falafelfestivalen International Falafel Award FikAW