Besök hos: tefantasten Christopher Mathiesen

Nya teupplevelser


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Jag personligen har alltid varit mer av en kaffedrickare. Men efter jag besökte Christopher Mathiesen nyligen på en tekväll har jag helt plötsligt fått en helt ny värld framför mina ögon, och några resta nackhår. En spännande upplevelse, helt enkelt.

Vi prövade tre olika teer av typen Oolong från Taiwan.

  1. Buddha Hand
  2. Wenshan Baozhong
  3. Alishian Charcoal Roast

Christopher nämnde om olika energi från te, och det är helt klart märkbart. Redan vid det första teet så upplevdes avkopplande, och en väldigt annorlunda känsla av nackhåren som reste sig. Och det var bara inte en gång, utan gång på gång. När vi sedan kom till nästa te var inte nackhårskänslan där, utan övergick till en annan upplevelse.

Ett annat te var rostat, och hade en tydlig doft av exempelvis choklad. Denna blev mer kryddig efter bryggningen, något som Christopher nämner är väldigt viktig med att få tiden rätt på. Själv går han efter egen beräkning, efter sina års av tränande.

Han uppvisade också hur man ska slunga teet bak mot gommen för att smaka av teet på bästa sätt, och hur olika teer känns inuti kroppen, varav en känns som den sväller i munnen och ett annat får kroppen att kylas av.

Tack för en trevlig kväll, Christopher! Bilder för den nyfikne nedan.

Inlägget publicerat för 6 år sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award