Invigning av Disgusting Food Museum

Känsliga läsare varnas i förväg


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Detta är nog första gången jag skriver om något som är specifikt skitäckligt, men det är också syftet. Disgusting Food Museum öppnades nyligen för att inspirera kring andras matkulturer. Bland annat, vad vissa kulturer tycker är normalt är helt skamlöst för andra, och vice versa. En kines kan tycka äta hundar är fullt rimligt, men vägrar äta kalles kaviar.

Bakom konceptet är bland annat Andreas Ahrens och Samuel West, varav senare även har Museum of Failure.

Disgusting Food Museum håller till på Slagthuset i Malmö fram till februari. Så vill du få magen vända sig lite, och vill fascineras av matkultur i olika länder, så vet du vart du ska gå. Spypåse inkluderad, som är din inträdesbiljett.

Samuel och Andreas höll tal vid invigningen av antagligen världens äckligaste matmuseum.

”Maten”

Nedan är ett litet urval. Några av de bästa har jag sparat till dig själv för ditt besök. Men för att få lite känsla av utställningen så får du en liten blandning nedan.

Sköldpaddesoppa, vanligt i Kina
Sprit gjord på tre typer av djurpenisar. Från Kina.
Marsvin, i Peru.
Ja tack… hjärna?
Skandinaviskt ”äckel”, lakrits.

Inlägget publicerat för 5 år sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award