Shawarma Sandwich hos Shamiat Fastfood

Shamiat Fastfood

Jag förstår vad hypen handlar om


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Syriska Shamiat i Malmö öppnade för ett tag sedan en fastfood-variant av sin primära restaurang. Inte nog att man själva stoltserar kring sin egen Shawarma som man serverar på den – den är enligt florerande samtal vida omtyckt av sina besökare. Då finns det ju bara ett alternativ kvar – att beställa, äta en och se om den lever upp till sitt rykte.

”Kött Shawarma” – Syrisk kött-shawarma med persilja, tomat, shamiat special-sås och sallad
Vid uppackandet av Shawarma Sandwichen stod det klart direkt att det skulle bli en flottig historia, men du kommer inte se mig klaga. Fram träder en rulle med ett tunt krispigt bröd som omfamnar en kombination av Shawarman tillsammans med persilja, tomat, sallad och deras specialsås. Här ser man tydligt också att det är en rulle med fokus på köttet än sallad som primärt innehåll.

Vid första tuggan levererar den exakt vad jag söker i en Shawarma-rulle, eller faktum med någon rulle med kött i. Balanserad sälta, syrlighet, fett samtidigt som den smakar fräscht och har en bra textur från brödet som ger en krispighet precis som jag hade önskat mig att den skulle ha.

Ett plus för de medföljande pommesen som dessutom var förvånansvärt smakliga med skalet på.

Slutsats

Shamiat Fastfoods Shawarma-sandwich hoppar högt upp på på tronen för köttsliga rullar i Malmö. Mina cravings för kebabrulle framöver har precis blivit ersatt av denna shawarma, som sammanförde syrlighet, sälta, fett och textur samtidigt som den var rakt igenom en fräsch smakupplevelse med persilja & tomat-kombinationen till.

Det finns vissa rätter jag kan finna mig själv sitta och dagdrömma om. Denna shawarma har risk för att vara material för just det.

Om Shamiat Fastfood

Adress: Bergsgatan 5, 211 54 Malmö
Hemsida: https://www.shamiatrestaurang.se


Inlägget publicerat för 5 år sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award