Coco & Carmen

Smårebell med hjärtat på rätt ställe


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Relativt nyligen togs krogen Coco & Carmen över av gänget bakom den extrema upplevelse-krogen Punk Royale där att bli matad och serverad alla möjliga kontroverser till rätter är ett faktum. Jag blev såklart nyfiken på om Coco & Carmen hade fått samma rebelliska känsla – och isåfall hur mycket. Det visade sig vara en liten smårebell vi har fått att göra med.

Men även om Coco & Carmen börjar genomgå en viss förändring, så verkar tidigare gäster vara kvar som ingenting har förändrats, inte minst den 60+ åriga damen som verkar helt oberörd av ritade smileys med korsmärkta ögon, en hög av dockor i fönstren och caviar med vodka som ett tillval på menyn. Men låt inte lokalen lura dig – maten drar mer mot vällagad husman än extremiteter likt vad du får hos storebror Punk Royale.

Dagens coco: ankbröst, morotspuré, jordärtskocka, purjolök
Vid lunchen har du två val – dagens coco eller dagens carmen. Mitt eget val för dagen landade på en rätt bestående av ankbröst med jordärtskocka, morotspuré och purjolök. Rätten var övergripande välsmakande och balanserad rätt där den den friterade jordärtskockan blev pricken över i’et. Inga krusiduller. En värmande välsmakande lunch serverad i en mysig miljö med en ”punkig” touch.

Slutsats

Coco & Carmen är under ständig förändring, och man utforskar fortfarande vad krogen kommer bli enligt Joakims egna ord, som gled förbi själv på krogen under lunchbesöket. Det ska bli kul att följa vad Coco & Carmen kommer till att bli men för nu kan du i varje fall förvänta dig en välsmakande okomplicerad god lunch med finess.

Om Coco & Carmen

Adress: Banérgatan 7, 114 56 Stockholm
Hemsida: http://cococarmen.se


Inlägget publicerat för 5 år sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award