Hummusson

Malmös första hummusbar


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Malmö är minst sagt falafelns kapital. Men något som går väldigt väl i hand är hummusen som inte minst sagt fått ett uppsving de senaste åren. Och i slutet av förra året öppnade Ibrahim Idres Malmös första hummusbar under namnet Hummusson på Triangeln.

Hummusson Mixtalltik
Den självklara saken på menyn att prova är deras mixtallrik, en skål med en blandning av lite allt möjligt gott som förutom hummus också består av falafel, baba ganoush, sallad och bönor. Serveringen må se enkel ut – men det är överraskande gott och balanserat.

Det är krämigt samtidigt som det finns en sötma och syrlighet från den unika dadelsirapen i kombination med krispighet från både sallad och den större ugnsbakade falafelpucken. Hummusen, själva huvudingrediensen, är len och välsmakande.

Slutsats

Allt är enkelt och okomplicerat, men samtidigt välsmakande. För att vara en person utan tidigare restaurangerfarenhet visar Ibrahim en stark potential med Hummusson. Men det finns en detalj som gör den lilla hummusbaren till något extra unikt – Ibrahim själv. Han lagar maten med en enorm kärlek och med en generös klick vänlighet som smittar av sig på alla gästerna som kommer in.

Så besök Hummusson inte bara för den goda hummusen baserat på familjerecept, men även för att få en dos av den glädje och värme som Ibrahim sprider. Heja!

Om Hummusson

Adress: Södra Förstadsgatan 43, 211 43 Malmö


Inlägget publicerat för 4 år sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award