Ugnsbakad Mont d’Or

Som ostfondue i en trälåda


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Ostfondue är ju fruktansvärt gott. Men det är ju också lite omständigt om du inte har en gryta hemma. Möt Mont d’Or, Frankrikes svar på ostfondue på låda! In i ugnen med vitt vin och vitlöksklyftor så är du redo att njuta av din egen lilla ostfondue i ett kick med ett gott bröd, picklade tillbehör och vad du än vill. Jag har till och med doppat ostbågar i den, bara för att!

Ingredienser:

  • Mont d’Or-ost (finns under höst till vår i välsorterade ostbutiker)
  • Vitt vin
  • Vitlöksklyftor

Tillbehör:

  • Surdegsbröd eller annat valfritt bröd
  • Massa picklade grejer
  • Allt plock du kan tänka dig egentligen!

Så gör du:

  1. Ta av locket, och skär några linjer i osten för att tillåta lite vitt vin och vitlöksklyftor få ta plats i godsakerna.
  2. Stoppa in i ugnen tills osten har smält samman gosigt med vinet och vitlöksklyftorna
  3. Servera direkt i trälådan och njut med gott sällskap

Inlägget publicerat för 1 år sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award