Tagliatelle med salsiccia och tomat

Enkelt och gott


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Ingredienser:

  • Tagliatelle (eller annan valfri pasta)
  • Salsiccia
  • Basilika
  • Olivolja
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Tomatpuré
  • Tomater

Så gör du:

  1. Dra av skinnet på salsiccian och bryt av 3cm stora bitar.
  2. Vänd ner bitarna av Salsiccia i en het stekpanna med olja.
  3. Häll i tomatpuré, vitlök och basilika.
  4. Skiva upp tomaterna i 3-4cm stora bitar och lägg i pannan.
  5. Koka upp pastan enligt anvisning. Korta ner någon minut på tiden eftersom ska ner i pannan efter.
  6. Peppra och salta i pannan.
  7. Vänd ner pastan i pannan med några matskedar av pastavattnet.
  8. Blanda ihop allting, och servera på tallrik.
  9. låt väl smaka!

Inlägget publicerat för 4 månader sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award