Syrad rödlök

Enkelt och syrligt tillbehör


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Syrad rödlök (även kallad picklad rödlök) är otroligt gott. Lite syrad rödlök i mat kan ge en helt annan dimension och smakupplevelse och kan liva upp din burgare, tacos eller sallad med sin syrliga smak.

Och det är faktiskt väldigt enkelt att göra, och du utgår från 1-2-3 lagen. Detta innebär 1dl ättikssprit (12%), 2dl strösocker, 3dl vatten. Och sen rödlök förstås.

Ingredienser

  • 1dl ättiksprit
  • 2dl strösocker
  • 3dl Vatten
  • Rödlök (valfri mängd beroende på hur mycket du önskar. Lagen räcker till cirka 2)

Så gör du

  1. Koka upp 1-2-3 lagen i en kastrull tillsammans. När sockret smält är den klar.
  2. Skiva rödlöken tunt och lägg i en burk.
  3. Häll över lagen i burken med rödlök.
  4. In i kylen. Låt stå där minst en timme innan användning, men den blir bättre när den fått dra till sig ett tag.

Njut av din rödlök i en sallad eller i en burgare med färskost!

Inlägget publicerat för 8 år sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award