Bullebulle

Guide för icke-skåningar


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Är du som läser från Skåne? Då bör du redan ha koll på hur man gör en bullebulle. Från Stockholm? Jadu, då har jag att berätta för er. Här nere kallar vi chokladboll för just chokladbulle och hör och häpna: även fralla för en bulle. Med andra ord, slå de två ihop och du får en bullebulle (Kan även kallas bulle med bulle).

Ingredienser

  • Chokladboll (Med kokos eller pärlsocker är upp till dig)
  • Ljus fralla

Så gör du

  1. Öppna frallan med händerna lite sådär lagom djuriskt.
  2. Tryck in chokladbollen i det öppnade hålet i frallan.
  3. Tryck till så eventuella vallmofrön flyger iväg och chokladbollen plattas ut.
  4. Du har nu en skånsk specialitet i handen, nämligen ditt livs egna bullebulle.

Inlägget publicerat för 6 år sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award