Råraka med rårörda lingon och bacon

Lika enkelt som det är gott


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Råraka är en fantastisk rätt. Den är god, enkel att göra och har en schysst balans mellan sälta, sötma och syra när parat ihop med rårörda lingon och bacon. Med ett rivjärn, en panna och en klick smör och salt går det i ett nafs att få till en råraka som är svår att inte älska. Vill du inte ha rårörda lingon eller bacon? Var kreativ och hitta på din egen variant!

Ingredienser (1 portion):

  • 3 små potatisar, 2 medelstora eller 1 stor potatis
  • Valfritt: rårörda lingon (recept)
  • Valfritt: stekt bacon

Så gör du:

  • Värm din panna med en klick smör
  • Skala potatisen och riv den mot ett rivjärn
  • När pannan är varm, dra ner din rivna potatis i pannan och börja sprida ut den utöver den så den täcker ytan utan hål eller springor (Tänk på att det viktigaste blir att innehållet ska hålla ihop, inte att hela pannan ska täckas. Den ska nämligen vändas)
  • Salta rårakan, men tänk på att baconen i sig tillför en sälta om det är något du planerar ha till
  • När du ser att kanterna börjat få en krispig yta, ta en titt om du fått den där härliga gyllenbruna färgen och vänd på rårakan. Annars låt stå någon ytterligare minut
  • När rårakan är krispig och fått en gyllenbrun färg, placera på en tallrik och toppa med allt gott du önskar på!

Inlägget publicerat för 1 år sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award