Popcorn med kanelsocker

När du vill krydda till det lite


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Detta recept kom till en kväll när snacks-suget var större än för endast vanliga popcorn, och hur jag på ett enkelt sätt kunde göra något aningen roligare av dem med ingredienser hemma. Efter en kort stunds funderande drogs tankarna till den klassiska blandningen som ofta hittas toppat ovanpå churros och på donuts – nämligen kanelsocker. I detta receptet har jag blandat popcorn, kanel och socker vilket ger en intressant kombination av salt, socker, krydda och krispighet. När du väl har provat en är det svårt att låta bli att fortsätta äta dem.

Ingredienser:

  • Popcorn
  • Kanel
  • Socker (gärna rörsocker för karamellig ton)

Så gör du:

  1. Poppa popcornen / häll upp en en skål. Om osaltade, salta popcornen.
  2. Blanda socker och kanel i en behållare
  3. Häll kanelsockret över popcornen
  4. Smaka och förundras över enkelheten!

Inlägget publicerat för 5 månader sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award