Negroni

Ett, två och tre – prova ska du se!


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Den klassiska italienska aperitifen Negroni har tagit världen med storm senaste åren, och det är kanske inte så konstigt. Korrekt gjord, får den med sin silkeslena munkänsla, sötma, bitterhet och apelsinaromer en perfekt balans i smakerna.

Ingredienser:

  • 1 del Campari
  • 1 del röd vermouth, tex. Martini Rosso
  • 1 del gin, gärna någorlunda neutral
  • Apelsin
  • Isbit(ar), gärna stora isblock

Ingredienser:

  1. Häll ner 1 del Campari, vermouth och gin i ett glas. Välj själv hur många cl, men tänk på att alkoholnivån snabbt adderas på. av de alla tre ingredienserna. 2, 3 eller 4cl är vanligt. Drick med måtta.
  2. Rotera i cirka 45 sekunder med is (desto mer välkyld, desto lenare munkänsla!)
  3. Riv av en bit apelsinskal och dra på skalet mot glasets kant, innan du varsamt placerar den i glaset
  4. Skål!

Inlägget publicerat för 3 veckor sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award