Lussekorv

Inte så konstigt som det låter!


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

För några år sedan gjorde Pressbyrån en kampanj med korv i lussekatt, med andra ord en lussekorv. Även om denna kombination låter riktigt märklig är den förvånansvärt god! Smörigt ”bröd” (med lite eller mycket saffran i) och korv, vad kan egentligen gå fel? Inte mycket om du frågar mig, och det är också därför det blivit en stående inslag under julen. Enbart under julen 2022 har 8 lussekorvar slunkit ner i magen. Vill du dessutom ta det till nästa nivå, kombinera traditionsenligt med en kall chokladmjölk.

Ingredienser:

  • Korvar
  • Lussekatter
  • Valfria toppings, ex. rostad lök, senap, ketchup och gurka

Så gör du:

  1. Stek upp dina korvar
  2. Värm dina lussekatter
  3. Skiva ett snitt i din lussekatt och placera korven emellan
  4. Toppa med valfria toppings
  5. God (bokstavligen) jul!

Inlägget publicerat för 1 månad sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award