Ice Cream Float

Glassigt och läskande


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Du gillar läsk? Check. Du gillar glass? Check. Men har du prövat att kombinera dem? Då ska du pröva en Ice Cream Float. Det är faktiskt väldigt enkelt, och dessutom väldigt gott. Skitgott, faktiskt. Du får en gräddig smak från glassen tillsammans med sötman och aromen från läsken.

Du kan kombinera och pröva så oändligt här. Mitt tips är att i dryckesväg, till att börja med, testa köra med exempelvis en vanlig cola. Eventuellt även med körsbär om du gillar det. För val av glass så är mjukglass magi för detta, men gräddglass med vanilj funkar dessutom riktigt fint. Jag föredrar personligen då variant med gammaldags vanilj.

Vad du behöver

  • Läsk, Cola rekommenderas
  • Vaniljglass (Ex. gräddglass, mjukglass)

Så gör du

  1. Lägg ner glass i ett glas. Jag kör cirka 1/3 glass, resterande dryck.
  2. Häll i colan och låt bubblandet börja.
  3. Rotera runt med en sked, och låt den stå och gosa sig lite med glassen någon minut eller två.
  4. Smaka!

Inlägget publicerat för 4 år sedan.


Kommentarer

Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Burgarnatten Falafelfestivalen International Falafel Award FikAW