Grapefrukt med mynta

Så som på Atelier September


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Våren 2022 var jag förbi en sväng för en frukost på det trendiga caféet Atelier September i Köpenhamn. Väl där beställde jag in rätten Grapefrukt ’Kyoto Style’. Mer eller mindre Grapefrukt toppad med tunt skivad mynta ovanpå. Jag föll pladask för denna minimalistiska men smakmässigt briljanta rätt där myntan väger upp bitterheten från grapefrukten på ett ett underbart sätt, och har blivit en snabb och enkel rätt jag ofta gör hemma som ett läskande snacks under dagen.

Ingredienser:

  • Grapefrukt
  • Ett knippe mynta

Så gör du:

  • Skär bort skalet på grapefrukten
  • Dela klyftor och skär bort det vita skinnet mellan varje bit
  • Skiva mynta, och placera ovanpå grapefrukten
  • Smaka!

Tack för inspirationen Frederik på Atelier September!

Inlägget publicerat för 1 månad sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award