Glass med kanellängd i brynt smör, jordgubbar, kolasås och mynta

Den ultimata sommardesserten


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Efter ett par veckors nyfikenhet av Benjamin Ingrossos recept med kardemummabullar, brynt kolasås och vaniljglass var det dags att ta inspirationen vidare i egen form för servering under en middag. Slutresultatet blev vaniljglass med kanellängd uppstekt i brynt smör, toppat med jordgubbar kolasås och slutligen färsk mynta.

Ett recept väl värt en sommarmiddag – eller närsomhelst på året!

Ingredienser:

  • Vaniljglass (av sort med vaniljstång i)
  • Kanellängd
  • Jordgubbar
  • Smör
  • Kolasås
  • Mynta

Så gör du:

  1. Skiva upp kanellängd i kuber, cirka 2-3 cm stora.
  2. Stek upp smör tills det blir brynt (får en härlig doft av karamell)
  3. Vänd i kanelkuberna i pannan och stek tills de får ett frasigt yttre.
  4. Lägg vaniljglass i botten av en skål, och toppa med skivade jordgubbar, kolasås och slutligen mynta.
  5. Låt väl smaka!

Inlägget publicerat för 2 år sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award