Bruschetta med tomat och basilika

Den klassiska italienska förrätten


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

En enkel bruschetta skojar man inte bort, och det inser man när man tar första tuggan av den. Satsa lite extra på smakrika tomater, ett rustikt gott bröd, en fruktig god olivolja samt färsk basilika så är du nästan i hamn med en riktigt enkel, men väldigt god förrätt. Såhär brukar jag göra mina.

Ingredienser:

  • Ett gott rustikt bröd
  • Tomater
  • Olivolja
  • Havssalt
  • Vitlök
  • Basilika
  • Citron

Så gör du:

  1. Skiva tomaterna i små bitar och placera i en bunke
  2. Hacka upp basilika och häll i bunken
  3. Blanda ihop ingredienserna i bunken tillsammans med olivolja
  4. Stek brödet, gärna i olivolja, tills det får en frasig yta
  5. Krossa vitlök i en press alternativt skiva tunt och pressa vitlöken med kniven.
  6. Rosta/stek upp brödet (gärna i olivolja) tills det får en frasig yta
  7. Placera bröden på ett fat, och dra över olivolja och krossade vitlöken på bröden
  8. Placera tomatblandningen ovanpå bröden, och därefter några flingor med havssalt ovanpå
  9. Pressa gärna några droppar citron över varje
  10. Servera!

Inlägget publicerat för 1 månad sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award