Brazilian Lemonade

Eller Schweizisk lemonad som den kallas i Brazilien


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Letar du efter något läskande inför sommaren? Varför inte prova på något nytt! Brazilian Lemonade, som i Brazilien i sig kallas för Schweizisk lemonad (limonada suíça). En fräsch krämig lemonad på hel lime, kondenserad mjölk och is.

Nyfiken varför denna kallas lemonad trots den innehåller lime? Svaret är att Lime och Citron på portugisiska heter detsamma – limão. Nu vet du!

 

Vad du behöver:

  • Blender eller mixerstav
  • Sil

Ingredienser  (2 glas):

  • 2 lime
  • 500ml vatten
  • 100ml sötad kondenserad mjölk
  • is

Så gör du:

  1. Tvätta limen, skiva av kanterna och dela i klyftor
  2. lägg i en behållare med vatten och kondenserade mjölken
  3. Kör ihop med mixerstav eller blender I ett par sekunder, inte mer än 10 sekunder*
  4. Sila av, och servera direkt** i ett glas med is

* Desto längre du mixar, desto mer bitter riskerar din Brazilian Lemonade att bli. Ett par sekunder eller pulser räcker gott och väl!
** Bäst serverad direkt, annars finns även risk att den får en bitterhet om stående över tid.

Inlägget publicerat för 9 månader sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award