Ädelostsås

Enkel, och grymt välsmakande


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Ädelostsås har alltid varit en av mina favoriter sedan barnsben. Och inte konstigt egentligen. Med den krämiga smaken av ädelost till exempelvis med baconlindad kyckling och potatisklyftor eller pasta så är du hemma. Fantastiskt gott, fantastiskt enkelt och det är svårt att göra fel.

Ingredienser

  • Kvibille Gräddädel 36% 140g
  • Ett paket Creme Fraiché på 2dl

Så gör du

  1. I med paketet med Creme Fraiché i en kastrull.
  2. Smula sönder större delen av gräddädel-osten i kastrullen i små bitar.
  3. Rör runt vid värmning.
  4. När osten smält in med creme fraichén så är såsen klar. Smaka av. Vill du ha mer styrka, smula i mer ost och upprepa steg 3.

Inlägget publicerat för 7 år sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award