Topp 5 glassbarer i Malmö

Bli en äkta glasstronom


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Köld

Riktigt god glass med både roliga namn och oväntade kombinationer. Har du någonsin provat Gorgonzola-glass? Inte? Köld är ditt go-to ställe för att inte bara bli överraskad av smakkombinationerna, men samtidigt få en hantverks-gjord sådan som inte går av hackor. Belägen på Mitt Möllan.

Favvo Glass

Favvo Glass har helt klart gjort sig förtjänt av sitt namn, och har blivit glass-konnässörernas favorit. Med en glass som är allt annat än isig och sötsliskig är den istället krämig, smakintensiv och helt enkelt fantastisk. Kan mycket väl vara en av Malmös bästa glass-ställen som du helt enkelt bara inte får missa, belägen på Malmö Saluhall.

Bar Italia

Glass I Sverige är relativt närbesläktat med bad och hav, så varför inte ta ett stopp in nästa gång du är på besök i Västra Hamnen till Bar Italia. Oavsett, så är det värt en resa i sig med hantverksmässiga glassar gjort på italienskt vis.

Dolce Sicilia

Den lilla italienska glassbaren som funnit mångas hjärta genom åren på Drottningstorget. Här hittar du inte bara god italiensk glass, men även variationer på egengjord pasta för den lite hungrige.

Lilla Glassfabriken

Malmöklassikern som tog över Lejonet och Björnens lokal en gång i tiden. En bred variation på goda glassar. Och har du inte möjlighet äta där kan du alltid köpa med dig, antingen där eller på de flesta ICA-butikerna i Malmö.

Inlägget publicerat för 5 år sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award