Gratis lunch från Kapellgatan18

Schysst idé, schysst person


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

”Det är inte alltid vackert. Eller gott. Men alltid gratis och lagat från grunden. Varje tisdag & onsdag kan två personer hämta mat på Kapellgatan 18.”

Så lyder textbeskrivningen på instagramkontot @kapellgatan18. Bakom kontot finner man herren Gustav Thunander som valt att börja dela med sig av sin lunch till andra i området, som svarar först på inlägget på hans konto.

Jag kammade personligen hem ost & paprikafyllda quesadillas med majsaioli med att svara tillräckligt snabbt med en ”🦄”, vilket jag hämtade upp genom ett fönster i färdigpackad låda. Vilken hyvens kille! Dessvärre fick min mat lite skakig färd hemåt, så presentationen av maten finner du bäst från hans eget konto.

Renlevnad verkar vara på tapeten så här efter påsk. Men precis som vädret tänker vi inte följa några önskemål. Första två som kommenterar kan därför hämta ost & paprika fyllda quesadillas med majsaioli ✌

Ett inlägg delat av Kapellgatan18 (@kapellgatan18)

Varför gör han det? Han började helt enkelt jobba hemifrån ett par dagar i veckan, och kände han likväl då kunde dela med sig av sin mat till sina medmänniskor. Jag var därför lite nyfiken på veta lite mer och ställde några frågor.

Vad var den största drivkraften bakom?

– Den största drivkraften var nog att skaffa en anledning till ansträngning i köket. Där finns ett stort matintresse, men också en rätt stor lathet. Så detta var ett incitament till att göra något annat än att ”svänga” ihop nån pasta. Att skapa yttre press är en drivkraft lika bra som någon annan.

– Finns det någon orsak just tis/ons?

– Det var främst de dagarna jag jobbar hemifrån. Sen tycker jag, nu i efterhand, att det gör veckan lite kortare, vilket inte är fel. Så tisdag och onsdag känns rätt optimalt.

– Hur har responsen varit?

– Jag tar ju bara del av det positiva i form av engagemang, likes och glada tillrop, men jag gissar att en och annan tycker det mest är irriterande. Men bortsett från en gång, när jag bjöd på ärtsoppa med pannkakor, har folk kommit och hämtat, och det är jag tacksam över.

Bra idé och exekverat Gustav, Skitgod guldstjärna från mig får du!

Inlägget publicerat för 6 år sedan.


Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award