Ostfondue är ju fruktansvärt gott. Men det är ju också lite omständigt om du inte har en gryta hemma. Möt Mont d’Or, Frankrikes svar på ostfondue på låda! In i ugnen med vitt vin och vitlöksklyftor så är du redo att njuta av din egen lilla ostfondue i ett kick med ett gott bröd, picklade tillbehör och vad du än vill. Jag har till och med doppat ostbågar i den, bara för att!
Ingredienser:
- Mont d’Or-ost (finns under höst till vår i välsorterade ostbutiker)
- Vitt vin
- Vitlöksklyftor
Tillbehör:
- Surdegsbröd eller annat valfritt bröd
- Massa picklade grejer
- Allt plock du kan tänka dig egentligen!
Så gör du:
- Ta av locket, och skär några linjer i osten för att tillåta lite vitt vin och vitlöksklyftor få ta plats i godsakerna.
- Stoppa in i ugnen tills osten har smält samman gosigt med vinet och vitlöksklyftorna
- Servera direkt i trälådan och njut med gott sällskap
Inlägget publicerat för 2 år sedan.