Efter ett par veckors nyfikenhet av Benjamin Ingrossos recept med kardemummabullar, brynt kolasås och vaniljglass var det dags att ta inspirationen vidare i egen form för servering under en middag. Slutresultatet blev vaniljglass med kanellängd uppstekt i brynt smör, toppat med jordgubbar kolasås och slutligen färsk mynta.
Ett recept väl värt en sommarmiddag – eller närsomhelst på året!
Ingredienser:
- Vaniljglass (av sort med vaniljstång i)
- Kanellängd
- Jordgubbar
- Smör
- Kolasås
- Mynta
Så gör du:
- Skiva upp kanellängd i kuber, cirka 2-3 cm stora.
- Stek upp smör tills det blir brynt (får en härlig doft av karamell)
- Vänd i kanelkuberna i pannan och stek tills de får ett frasigt yttre.
- Lägg vaniljglass i botten av en skål, och toppa med skivade jordgubbar, kolasås och slutligen mynta.
- Låt väl smaka!
Inlägget publicerat för 2 år sedan.