Häromveckan fick jag ett meddelande från min vän Sam på The Kitchen Lab i Malmö om en pepparprovning som han tänkte jag vore intresserad av. Han kunde inte ha gissat mer rätt. Så jag gjorde mig ett besök för att få ett nytt begrepp av vad peppar är och kan smaka.
Provningen hölls av Ingrid Münch som importerar produkter från det tyska kryddföretaget Herbaria. Bland annat fick det provas peppar av färgerna (och typerna) svart peppar, vit peppar och grön peppar i ett par olika varianter.
Den som ansågs som kungen av svartpeppar var Telicherry vars bär är orange när de plockas och fermenteras sedan ett dygn, och har en stor smakpalett samt de bästa aromerna. Höjden av aromtäthet mäts genom att dela bäret, och då ska en halvmåne finnas synlig.
Spännande take-away för G&T-fantaster
För alla Gin & Tonic-fantaster därute, så prova köra Tasmansk Bergpeppar istället för enbär nästa gång du ska göra en G&T. De är väldigt lika i tonerna, och delar du den på hälften får du även en violettfärgad G&T. Häftigt, va?
Inlägget publicerat för 6 år sedan.