Säg någonting som passar bättre till gyros än en hemmagjord tzatziki. Jag väntar. Tzatzikin har inte undgått någon, och med all rätt. Denna grekiska stycke av kulturhistoria är helt enkelt ett måste i gyrosen, till grillat eller helt enkelt att doppa potatisklyftor i.
Vad du behöver:
- Rivjärn
Ingredienser (1 skål):
- 0,5 gurka
- 3dl turkisk yoghurt
- 1 vitlöksklyfta
- Salt
- Olivolja (valfritt)
- Svartpeppar (valfritt)
Så gör du:
- Riv gurkan.
- Pressa ur större delen av vattenmängden ur den rivna gurkan.
- Skala och pressa en vitlöksklyfta eller finhacka den.
- Lägg den pressade gurkan, turkiska yoghurten, pressade vitlöken och salt i en skål och blanda ihop.
- Stoppa gärna i kylen eller servera direkt med ringlad olivolja och svartpeppar på.
Inlägget publicerat för 1 år sedan.