Den 28 maj, på Internationella Burgardagen, körde vi återigen Burgarnatten i Malmö efter en expandering upp till Göteborg i våras. Denna gång var det 6 burgare på spel att ätas. Och det fanns helt klart några guldkorn och inspiration att ta med hem från kvällens burgarnatt.
Burgarna
La Couronne
Högrevsburgare med ost, BBQ-sås
Kvällens favorit. Ett bra rostat, fluffigt bröd tillsammans med en saftig puck och krämig ost över burgaren. Bra texturer och bra smaker. Relativt okomplicerad men väl tillagad.
Brewdog Bar
”Chorizo Your Own Adventure” – Kryddig paprika, chorizo, getostkräm
Brewdog Bar brukar bli bra på servera sina burgare i miniformat, och den på Burgarnatten i år var inget undantag. Bra stekyta på burgaren, bra smaker och ett bra bröd med både lagom fluffigt och rostad textur.
The Bishops Arms
Högrevsburgare på brioche med rökt racletteost, tomat, rödlök och chipotledressing
Ännu en av favoriterna för kvällen. Kul koncept med den rökta racletteosten som inte bara gav ytterligare en smakdimension men även smälte ljuvligt över burgaren. Även en bra hetta och smak i chipotledressingen.
Torget Bar & Bistro
Pulled Pork-burgare
Mjukt fluffigt bröd, smaklig pulled pork. God smak, men hade visuellt kanske gärna sett denna även i ett sliderformat för att få en lite mer unik serveringsupplevelse.
Casino Cosmopol
Slider med bacon, ost, sallad och tomat med chips
På Casino Cosmopol serverades burgaren i en gullig liten formpassad bricka för både slider och skål med potatischips. Just burgaren lämnade dessvärre lite att önska i textur och saftighet. Men bättre försök nästa gång!
In the Pink
ITP Burger på svenskt högrev med chilimajonnäs och kimchi i kesobröd
Kvällens specialare var helt klart in the Pinks variant. Det är inte helt lätt att tolka att det just är en burgare vid första anblick men vid smakandet så blir det mer tydligt. Detta till stor del av det saftiga LCHF-brödet på Keso den serverades med som har ett mer otraditionellt utseende.
Inlägget publicerat för 5 år sedan.