What’s Cookin’ – Krogsnack och mat på MJs

Maten signerad svenska kocklandslaget


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

I början av förra veckan, den 10 september, bjöd Chef’s Chat, Restaurangvärlden och Knorr Professional in till samtal och middag på MJs i Malmö under vad man fyndigt döpt till What’s Cookin’.

Under kvällen bjöd man bland annat på en femrätters-meny tillagad av Svenska Kocklandslaget samt korta panelintervjuer med skånska gastronomistjärnor om krogklimatet.

Tareq Taylor, Daniel Berlin, Mats Vollmer, Nina Christensson, och MJs egna Frida Nilsson var några av dem som hamnade under under en frågestund med Per Bergkvist från Bergkvist Publishing som är bakom just Restaurangvärlden och Chef’s Chat.

Stort tack till bordsällskap, svenska kocklandslaget, kockarna under intervju och inte minst Bergkvist Publishing för en underbar middag, trevligt sällskap och en väldigt givande kväll med intressanta samtal och intervjuer.

Maten

Välkomstbubbel – Clos Amador, Cava
Bifftartar med rostad jordärtskocks-majonäs, vattenkrasse och löjrom med reducerad kalvsky smaksatt med vinäger
Murkelfärserad vaktel med bakad rödbeta, mandel och syltlök serveras med en vaktel och stjärnanissky
Havtorn och morotssorbet, serveras med rulltårta, salt dulchey och kycklingfonds-cremeaux
Chokladmousse med misofudge, körsbärssortbet och demiglacekaramell
Stadigt flöde av olika vintyper under hela kvällen

Inlägget publicerat för 6 år sedan.



Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award