Provsmakning på Lokal 17

Det här blir bra!


Vid pennan,
Pierre Orsander, matskribent

Idag den 1 februari bjöd Lokal 17 Pembert & Gustafsson in till provsmakning av deras rätter, bubblande cava och mingel i sin restauranglokal på STUDIO där man nyligen flyttat in.

Pembert & Gustafsson har jag tidigare blivit imponerad över när de serverat mat på Hotell Duxiana. Fokuset på Lokal 17 är att servera mellanrätter på bra lokala råvaror som är säsongsbaserade och med mycket fokus på gröna råvaror.

Och det märks att man har bra koll på sitt koncept redan. Lika enkelt som briljant, skulle jag nog uttrycka det med korta ord. Och enkelhet är liksom i designens värld – inte alltid det lättaste få till rätt utan tungan i mun.

Rena unika smaker som talar för sig själv – allt från den mustiga fudgen med sötma och syrlighet från havtornscremen till den smakfulla jordärtskockan med örter som friterats till en oerhört behaglig frasighet.

Bilder och video följer nedan.

Video

Matförberedelser och mingel

Strösslande av chips på jordärtskocka

Kocken Simon förbereder mat

Förberedda bord

Bubbelsnack

Maten

Kokt potatis, rökt matjessill, dill, krasse, rapsolja och gräddfil

Rotselleri, krasse och riven ost

Friterad jordärtskocka som chips och bakad, creme med dill, rättika och örter

Kolja rimmad med alger, salt och pudrad med aska
Chokladfudge på mörk choklad med havtornscreme
Cava på kylning

Inlägget publicerat för 6 år sedan.



Kommentarer

FOODGUIDE.se Allt om Gastronomi Gastronomipodden Gastronom.app Skitgott Allt om Burgare Falafelfestivalen International Falafel Award